torsdag 20 november 2008

Gamla fönster som nya


I flera veckor har vår veranda, som normalt sett ser ut så här...


...haft byggfönster i väntan på att fönsterhantverkaren (jo det finns en hel yrkeskategori numera som kallar sig så) skulle renovera de gamla fina bågarna. Under tiden var det tänkt att vi skulle måla verandan invändigt, men eftersom vädret har ställt till det lite för oss så skjuter vi upp det till våren.

Men nu är det klart och så här fint blev resultatet! Kittat och piffat enligt konstens alla regler med linoljefärg i kulören "engelskt rött", S4550-Y80R, som ska pryda husets alla fönster så småningom. Det gröna runtom ska också bli rött och invändigt helt vitt, men detta till våren då som sagt. Det känns lite som att det här var vår första tjuvtitt på nya huset, eftersom färgsättningen stämmer här. Och det känns extra bra att vi känner oss makalöst nöjda med kulören.

Dörren har också återfått sitt ursprungliga utseende. Under åren har man renoverat, nja snarare våldfört sig på den, och bland annat spikat på en 60-talspanel och ett stort järnkors för att hålla ihop den. Men nu ser den alltså åter ut som den ska med två speglar under spröjsen.

2 kommentarer:

m family goes västerut sa...

Superfint! Varför får jag inte läsa den andra bloggen???

Anna sa...

Jag hade råkat knasa till det lite med inställningarna, nu kan du läsa igen!