måndag 9 mars 2009

Nu är vi på gång

Det har tagit tid att hitta rätt byggare men nu känns det som att vi börjar närma oss avslut och inom några veckor kan vi sätta igång. Vi fnös lite åt vår arkitekt när hon sa att vi borde räkna med att upphandlingstiden alltid tar längre tid än man tror, ofta flera månader, ja ja tänkte vi det där kan ju inte vara så krångligt men visst hade hon rätt. Och inte nog med att upphandlingen tar tid för sen vill ju kommunen säga sitt också och såna där formaliteter verkar dra ut på tiden.

I väntan på grävmaskinerna har vi (i princip) tömt uthuset som snart ska rivas. Det är urtrist och beklagligt flera gånger om att vi tvingas riva det och vi ber alla byggnadsvårdare tusen gånger om ursäkt, men det är helt oundvikligt. Vi har vänt och vridit på ritningarna och verkligen försökt hitta en optimal lösning med utgångspunkt att uthuset skulle stå kvar men tillbyggnadens placering på tomten blir inte bra med uthuset i behåll. Så tyvärr, det måste bort.
Vi har också roat oss med att bryta upp stenbeläggningen mellan uthuset och gamla huset. Vi vet inte om och var vi ska använda det sen, men det kändes synd att det skulle förgås i schaktmassorna så nu är stenarna prydligt staplade i en rejäl hög på säker plats.

Inga kommentarer: