onsdag 19 augusti 2009

Badrumsbekymmer


Badrummet är vårt största och mesta diskussionsämne just nu. Historien går egentligen hur långt tillbaka som helst men alltihop fick en ny vändning när VVS-killen satte rören för blandaren på dusch- istället för badkarsnivå. Vi tänkte inte på det - förrän det var kaklat och klart alldeles för sent att göra något åt saken. Dessutom har problemet med takhöjden dykt upp - det låga taket tillåter inte takdusch, vilket vi helst ville ha. Så just nu klurar vi på:

-Kan vi ha duschblandare istället för badkarsblandare trots att vi sätter in badkar?

-Kan vi ha takdusch för syns skull, för att det är snyggt, men utan funktion eftersom man (även korta som jag) utan att bemöda sig skulle slå huvudet i silen?

-Kan vi utesluta badkaret och nöja sig med dusch istället och kanske installera badkaret i det andra badrummet, i gamla huset, som ska renoveras lite längre fram?

Svaren i skrivande stund är; ja, nej, nej. Men svaren växlar lika mycket som Elins humör, så redan om någon timme kan det se helt annorlunda ut. Nåväl, alla frågorna hör till kategorin i-landsproblem så jag skäms lite och bläddrar i nya IKEA-katalogen istället.

(Bilden är från tapwell.se, som har en del snygga blandare. Just den här är en BADKARSBLANDARE med den lilla pipen längst ner för påfyllning i badkaret. DUSCHBLANDAREN saknar ju just det vilket blir lite krångligare när man ska fylla vatten i badkaret - å andra sidan blir intrycket renare och enklare)

2 kommentarer:

ulla sa...

Praktiska mormor föreslår dusch i nya badrummet och badkar i det gamla. Om nu badkar får plats där..?

Anonym sa...

Praktiska farfar håller med praktiska mormor om utrymmet finns! PoP