torsdag 11 juni 2009

Så snygga - så fel

Det har suckats mycket här hemma de senaste dagarna över köket. Vi har gått från att vara helsäkra på hur vi skulle ha det och till och med gjort beställningen på IKEA i lördags till att nästan kasta in handduken och ringa IKEA och avboka hela leveransen.

Allt hänger på de snygga Smeg-hällarna, som vi hade bestämt oss för och tyckte passade så bra i vårt kök (moderna men ändå lite äldre till utseendet med de klassiska vreden), med matchande ugn i Classic-serien.




Hällarna visade sig vara extra djupa, något vi så klart inte hade tänkt på för vem tänker på att en häll har format för att passa i en 70 djup bänkskiva när standardbänkskivor är 60? Inte vi i alla fall.

Vår köksplanering sprack (eftersom vi inte hade lust att krympa köket ytterligare en decimeter) och nu har vi fått ändra oss IGEN och rita nya skisser till byggarna. Nu är vi tillbaka på ruta ett där vi började förra hösten, med murad stomme för BÅDE vedspis och ugn och kan i princip använda den första skissen (av tre).

Köket kommer bli jättefint med den här lösningen också, kanske till och med bättre i slutändan, men nu behöver vi fundera över nya vitvaror och IKEA-skåpens mått och placering och den murade stommens bredd. Det verkar i alla fall som att vi har någon vecka på oss innan IKEA börjar plocka ordern.


Inga kommentarer: