måndag 27 april 2009

Praktiskt före estetiskt



Vårt trägolv har varit en lång historia förutom att vi hela tiden har vetat att vi vill ha just trägolv i köket. De flesta byggare har rynkat på näsan och fnyst och berättat att trägolv är INTE att rekommendera på gjuten platta med golvvärme men vi vill ha det och därför blir det så punkt slut.

Diskussionen om underlaget har också varit lång. Ska man limma trägolvet i plattan? Eller skruva? Eller både och? Eller lägga en matta som kallas elastilon? Eller lägga lumppapp och limma MELLAN brädorna, som vi fick föreslaget igår av den vänliga mannen som sålde dörrarna? Alla verkar ha sina egna lösningar och de egna lösningarna är ju alltid bäst så det är inte lätt att veta vilket som är bäst för OSS. Nu har vi i alla fall valt att lägga elastilon, ett material som Siljan säljer och det ska tydligen vara toppenbra eftersom det både är stegdämpande och ett lim på samma gång plus att det är elastiskt så att golvet kan förflytta sig lite beroende på väder och temperaturer och man undviker springor mellan brädorna.

Golvet blir Baseco trend vit, 18 cm brett så att det passar ihop med golvet i gamla huset. Det är färdigbehandlat, med vit bets och ett matt UV-lack. Vi är lite allergiska mot lackade golv egentligen och hade allra helst haft ett såpaskurat men vi inser att vi kommer att ha förstört golvet innan det är färdigsåpat (tillräckligt många gånger för att bli tåligt) så i det här fallet får det praktiska gå före det estetiska.

(På bilden ovan Baseco antik vit, från baseco.se)

2 kommentarer:

Andrea sa...

Hej! Jag håller också på att lägga in ett trägolv på en betongplatta och står och väljer mellan elastilon mattan eller att limma mellan brädorna. Hur gick det för er? Blev det bra?

Hälsning
Andrea

Anonym sa...

Samma fråga här, hur gick det för er?

Mvh Jenny