fredag 8 maj 2009

Köket krymper och krymperVedspisen har hittills mest orsakat problem och fördyrande lösningar.

Först var vi tvungna att flytta väggen i köket ca 40 cm för att skorstenen skulle få plats bakom köksinredningen vilket gör att vi får ett tomrum bakom väggen, till ingen nytta. Ett 40 cm mindre kök kunde vi leva med tyckte vi, men sen kom byggledaren och sa att skorstenen totalt (med plats för takstol, säkerhetsavstånd, puts mm) bygger 55 cm ut från väggen och det var ju trist att få ett ÄNNU mindre kök men det var inte så mycket att orda om, vi kan ju inte krympa skorstenen. När skorstenen hade kommit på plats igår så kontrollmätte vi och insåg att skorstenen totalt bygger 58 cm, vilket alltså krymper vårt kök med över en halvmeter!

Nåja, vi tar lärdom av svärfar och gör allt för att hitta något positivt med eländet.
1. Det blir ett bekvämare avstånd till kylen och frysen, som är på andra sidan köket
2.Vi kan nyttja tomrummet bakom väggen och göra en hylla ovanför bänkskivan med plats för allt som brukar drälla på bänken, typ kryddor och oljor och redskap
3. Vi har inte kommit på något mer

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej

ulla sa...

Säga vad man vill om vedspisen. Men förbaskat snygg är den. En riktig skönhet! Även om köket nu blir lite mindre än planerat så är jag säker på att ni varje dag kommer att vara glada över er vackra spis.

Anna sa...

Tack, det värmer...

Anna sa...

Ett litet tillägg; spisen på bilden är inte VÅR spis även om den är otäckt lik. Vår spis är också en Idun no 1 men vi har våra småluckor till höger om den stora!