lördag 11 juli 2009

Material-att-fixa-lista

Hittills har vi inte behövt engagera oss i materialleveranserna (mer än att vi ha bestämt VAD som ska komma, men inte NÄR), men från och med några veckor tillbaka börjar det bli mer och mer som fylls på vår egen material-att-fixa-lista, eftersom bygget har kommit så långt som till själva inredningen. Och det var ju det HÄR vi trodde att vi kunde, vi visste ju till exempel vilket kakel vi ville ha men så måste man ha fog också och då förstår man att det inte finns EN grå nyans utan ungefär tio. Och så ska man veta hur BRED fog man vill ha, men jösses vem har tänkt på det när det var viktigare om plattan var blank eller matt. Vi svarade "standard" vilket har visat sig vara ett bra svar om man inte orkar engagera sig.


Kaklet till badrummet har i alla fall landat och börjat sättas fast, vi ska ha vita väggar (15x15)


och natursten "travertino nocce" (5x5) på golvet. Knappast förenligt med 1800-talsstandard men vid slutet av 1800-talet hade man inte ens badrum i ett torp som vårat så vad är egentligen tidsenligt?


Det verkar snart vara dags att lägga tegelgolvet också (i entré, groventré och tvättstuga). Men med tegelgolvet var det ännu svårare att veta vad man skulle ha för underlag, fog och fogbredd eftersom det inte är "standard" att lägga sånt här golv. Folk säger olika och söker man på nätet får man ännu flera svar. Vi har i alla fall förstått att man ska behandla plattorna INNAN de fogas och att det är våldsamt viktigt att torka av plattorna om det kommer fog på, annars får man leva med fogresterna.

Inga kommentarer: